קול קורא

אמונה דתית והסכסוך היהודי-ערבי

התמונה מויקיפדיה, http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A8_%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA

קול קורא

המרכז היהודי-ערבי, אוניברסיטת חיפה

ימים רביעי וחמישי, 13-14 באפריל 2011

השתתפותו של ראיד סלאח, מנהיג התנועה האסלאמית, במשט התורכי ומכתב הרבנים האוסר על מכירת והשכרת דירות לערבים הם החוליה האחרונה (בינתיים) בשרשרת האירועים המעידים על התפקיד הנפיץ שממלאים הדת ומנהיגי דת במקומותינו. הכנס שייערך מטעם המרכז היהודי-ערבי באוניברסיטת חיפה מבקש לדון ולברר האומנם האמונה הדתית והפוליטיקה הדתית הן מכשול להסדר ולפיוס בין העם היהודי והעם הפלסטיני. מטרתנו לכנס יחד חוקרים ומנהיגים של התנועות הדתיות - היהודיות, המוסלמיות והנוצריות – מכל קצווי הקשת הדתית-פוליטית במדינת ישראל. בין השאלות בהן ברצוננו לדון: מה השווה והשונה במשנות הפוליטיות של התנועות הדתיות השונות, האם נכון הרושם כי קיים קשר הדוק בין אמונה דתית ובין גישות של חוסר סובלנות ועוינות כלפי האחר, ומהן האפשרויות להפיכת הדת לגשר לפיוס בינדתי ולאומי?

המבקשים להשתתף בכנס מתבקשים לשלוח את כותרת הרצאתם המוצעת ותקציר בן 300 מלים בדוא"ל אל This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. נא לציין בהצעה שם מלא, דרגה ושיוך אקדמי, כתובת דוא"ל ומס' טלפון. מועד אחרון למשלוח: 28 בפברואר 2011.

:הועדה המארגנת

פרופ' יצחק ויסמן, ראש המרכז היהודי-ערבי, אוניברסיטת חיפה